Magyar Sajtkészítők Egyesülete
MAGYAR SAJTKÉSZÍTŐK EGYESÜLETE
Missziónk
Egyesületünk célja a magyar sajtkultúra fejlesztése. Tevékenységünkkel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy szerte az országban egyre jobb minőségű sajtok készüljenek és a magyar sajtok elismertsége minél inkább növekedjen a fogyasztók körében.
Esemény naptár
Kéksajt, nem csak kék színben
A Nottinghami Egyetem kutatói felfedezték, hogyan lehet különböző színű kéksajtot előállítani. Miután felfedezték, hogyan jön létre a klasszikus kékeszöld erezet, az Élettudományi Kar szakértői csoportja
Megújult az elnökség
A Magyar Sajtkészítők Egyesületének közgyűlése a mai napon új elnökséget választott. Az elnökség tagjai (balról jobbra): Tim Zoltán, Maszlik Zoltán, Kun Anita, Urbán Tibor, Elek
Taroltak a magyar sajtkülönlegességek a világversenyen
Nemzetközi elismerésben részesültek a hazai sajtkülönlegességek. A múlt évben Norvégiában megrendezett World Cheese Awards-on összesen 11 hazai sajt ért el dobogós helyezést. A sajtkészítők sokat
A nyers tej gyógyhatású lehet
Október elején tudományos konferencián vettünk részt Svájcban, az Európai Kézműves Sajtkészítők Egyesületének (FACEnetwork) szervezésében. Itt több más téma mellett táplálkozástudományi kérdések is előkertültek az egyik
Tűzd magadra kedvenc sajtod!
Egyedi fém kitűzők, egyesületünk által terveztetve. Limitált kiadás, csak nálunk elérhetők! A kitűzőket 1000 Ft/db áron, belföldön bárhová elpostázzuk nektek. Rendelni az alábbi űrlapon tudtok:
Fondürecept Svájcból
Hozzávalók (4 főre): 800 g sajt (fele Gruyére, fele Vacherin)* 3,2-3,5 dl Fehérbor ** (magasabb savtartalmú, pl. furmint vagy olaszrizling) 1 fokhagymagerezd 4 tk. kukoricakeményítő
Kapcsolat
- Név: Magyar Sajtkészítők Egyesülete
- sajtkeszitokegyesulete@gmail.com
- Székhely: 2655 Szente, Szt. Erzsébet út 5.
- Adószám: 18713893-1-12
- Számlaszám: 11703006-20075110