2018. április 17.

IFCHEESE - Beszámoló a görögországi tréningről, 2018. február 25. - március 4.

Görögországban az ottani látogatásunk során nagyon sok sajtboltot találtunk, amelyek kínálata 99 %-ban hazai tejtermék volt. 

Nagy arányú a kecske- és juhtermék, akár savanyított, akár sajt formájában.

Étkezési kultúrájukban kiemelt helyet foglalnak el a sajtkészítmények. Döntően a hazai sajtokat fogyasztják.

Az éghajlati viszonyok miatt a penészes, fehér penészes sajtok, illetve a Brevi-baktériummal érlelt sajtok hiányoznak a kínálatból.

A meglátogatott sajtüzem:
Karakanas Dairy – Artisanal Cheese Makers – Stefanovikeio Magnesia, Greece, 15th Polymeri Str.

Családi manufaktúra, napi 3000 liter juh- és kecsketejet dolgoznak fel.

Kétféle textúrájú sajtot készítenek, a gyúrt sajtot többféle fűszerezettséggel (fekete fokhagyma, különböző görög fűszerkeverékek).

E+ IFCHEESE 2018. február - MEGBESZÉLÉS

E+ IFCHEESE 2018. február - RÉSZTVEVŐK

E+ IFCHEESE 2018. február - SAJTKÓSTOLÁS

E+ IFCHEESE 2018. február - KARAKANAS DAIRY

SAJTOS PULT 1. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 2. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 3. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 4. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 5. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 6.1. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 6.2. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 6.3. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 6.4. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 6.5. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 6.6. - Görögország, 2018. február

SAJTOS PULT 6.7. - Görögország, 2018. február

Írta és fotózta: Szilvás Erzsébet és Varga György, magyar résztvevők 


Nincsenek megjegyzések: